MyAbout

The Blog :

Malaysian Computer Technical Blog is tutorials, news, and information about computers, gadgets, and technology all around the world. Instead of English, it use Malay language (Bahasa Melayu) for all the Malaysians who wish to learn and discover more..

Feel free to bookmark and you are welcome to drop by always 🙂


The Author:

Penulis blog ini dikenali sebagai Dekan, berasal daripada Ipoh, Perak. Merupakan lulusan Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan (Komputer) daripada Universiti Teknologi Malaysia (UTM), Skudai, Johor. Memulakan blog komputer (2007) dalam Bahasa Melayu setelah selesai menjalani latihan praktikal di salah sebuah kilang di Nilai, Negeri Sembilan. Di situ, beliau melihat perbezaan atau jurang yang agak besar mereka yang mengetahui IT dengan mendalam dan mereka yang kurang didedahkan dengan IT. Beliau berharap dapat memberi seberapa banyak informasi kepada rakyat Malaysia dan berkongsi sedikit sebanyak apa yang diketahuinya.

Pernah bekerja sebagai penganalisa sekuriti di sebuah syarikat IT sekuriti multinasional, beliau kemudian berkecimpung dalam bidang kejuruteraan di satu reaktor penyelidikan nuklear (giler, xde sapa nak percaya ;P). Diringkaskan, beliau sekarang ialah pengalisa sekuriti kembali untuk satu syarikat yang dirahsiakan namanya.

Beliau berharap blog ini boleh menjadi tempat berkongsi maklumat dan semoga pembaca semua dapat memberikan maklum balas yang bernas berkenaan artikel-artikel di sini.

My personal life blog:
http://www.journalku.com.


Disclaimer:

The blogpost in this Malaysian Computer technical Blog represent the idea of the author based on his experience, his thought, his observation, and from his reading. This entire post in this blog does not represent anyone else thoughts (unless stated), including the author’s employer.

Enjoy yourself here! 🙂

Sajer-sajer.. LAlala

Nilai Blog Saya~


My blog is worth RM57593.28.

How much is your blog worth?

Listed In