Assalamualaikum,

Dari sebulan lepas sehingga Selasa petang, mudah.my mungkin secara tidak sengaja telah mendedahkan identiti pengiklan dengan fungsi ‘change price’nya. Hehe. Ianya berlaku kepada pengiklan yang bukan Pro Niaga kerana fungsi ‘manage’ akan dikeluarkan instead of change price jika anda Pro Niaga.

Walau bagaimanapun, dalam sebulan lepas, satu pelajaran yang Dekan dapat, bukan berkenaan flaw, tetapi berkenaan kebaikan munculnya detail tentang advertiser tersebut – sekarang advertiser palsu tak boleh tipu lagi dengan pengguna kerana detail tentang mereka telah diketahui. miahaha.

Mudah.my flaw

Mudah.my sebelum ini mempunyai sekuriti yang agak kuat dengan mencungkinkan imej no telefon yang terpapar di laman web tersebut kepada 3 bahagian supaya sesetengah crawler atau manusia tidak boleh berfungsi/mengcopy mengambil no telefon secara automatik, terkantoi dengan fungsi ‘change price’ yang mana bukan sahaja no telefon, malah amalat email dipaparkan secara teks yang boleh digrab oleh secara mudah.

Macam mana mudah.my menjana keuntungan ya sebab laman web tu nak iklankan pun free?

Dengan analisa Dekan yang tidak seberapa ini, mudah.my mengaut keuntungan dengan iklan berdasarkan ranking laman web mereka yang tinggi. Jika tidak percaya, sila lihat Banner Advertising di mudah yang akan dipaparkan selama 20 minit sahaja bagi setiap bayaran. Untuk pengetahuan semua, mudah.my bukan sahaja terdapat di Malaysia, malah di beberapa negara lain seperti Sweden, Perancis, Sepanyol, Portugis, Filipina, dan Greek. Oleh itu, dengan strategi pemasaran menggunakan adwords dari Google, Mudah.my telah mendapat fame dan ditambah lagi dengan cara mengiklan yang memudahkan pengguna dan pembeli dan mesra bahasa menambahkan peminat mudah.my. Secara langsung ia telah memukal lelong dan juga ebay bagi urusan bisnes online di Malaysia.

Sekian sahaja analisa, anyway good luck mudah.my, penjual dan pembeli online semua.

Post Yang Berkaitan