Archive for May, 2008

Salam pembaca semua,

Semasa sedang memuat turun sesuatu daripada internet tadi, saya terperasan rapidshare tidak mempunyai delay untuk download ticket seperti biasa. Lihat gambar di bawah:Klik untuk besarkan

Jadi, rapidshare memang mempunyai “Happy Hour” atau “jam bergembira” untuk muat turun sepuas-puasnya. Cuma ia berlaku pada masa-masa tertentu sahaja. Pada waktu tersebut dan dalam masa kurang daripada satu jam, anda boleh memuat turun sepuas-puasnya daripada Rapidshare. Oh ya, anda boleh mencari fail anda dengan Enjin Pencari rapidshare.

Selain daripada itu, terdapat satu tool menarik untuk melihat masa Happy Hour tersebut yang boleh dimuat-turun dan di sini terdapat pelbagai cara untuk melihat Happy Hour.

Seronok ya boleh muat turun banyak-banyak dalam satu masa tanpa had. 🙂

 • 9 Comments
 • Filed under: Muat Turun
 • Selamat pagi,

  Anda pernah dengar YouTube? Mesti pernah bukan. Youtube ialah tempat yang mengandungi media video terbesar di internet. Sinilah tempat yang akan saya sarankan kepada anda untuk mengoptimumkan segala minat ingin tahu anda dalam pembelajaran.

  Inilah salah satu video yang saya jumpa semasa menggali ilmu di situ. Satu video menarik tentang penggunaan wireshark (‘tshark’ iaitu menggunakan command line) dan juga penjelasan setiap hexadecimal dengan amat jelas dan terperinci. 🙂


  -Introduction to Wireshark 1-

  ‘Recommended’ video ini untuk sesiapa yang mahu belajar wireshark. 🙂

  (more…)

 • 7 Comments
 • Filed under: Sekuriti, Tutorial
 • Selamat petang semua,

  Anda tentu terkejut melihat berikut:


  Shoutmix di dalam advertlets?

  Yup Shoutmix di dalam Advertlets. Jangan salah sangka. Print skrin ini tidak diedit oleh Dekan sedikitpun. Bahkan Dekan juga sempat berchatting di tempat iklan ini. Hehe. Ini menunjukkan terdapat beberapa elemen yang tidak dihantar dengan betul tatkala Dekan mem’view’ website ini. Dua kali jadi. Sekarang sudah Ok. Tapi yang menariknya kedua-duanya Malaysian produk.

  Advertlets semua orang sudah sedia maklum dipunyai oleh Josh Lim. Advertlets pernah menjadi satu perbualan hangat suatu ketika dahulu tatkala beliau terlupa memperbaharui domainnya. Terdapat juga gosip-gosip yang menarik tentang pembayaran advertlets ini.

  Bagaimana pula shoutmix? Mesti ada yang belum tahu shoutmix dibangunkan oleh seorang jejaka warganegara Malaysia yang berumur 21 tahun iaitu Tan Wei Heng. Pada umur 15 tahun lagi beliau telah mencipta widget tersebut dan memperbaiki dari semasa ke semasa dan telah memenangi Malaysian Youth Dot Com Search.

  Yeah.. Malaysia Boleh. Apa pula sumbangan anda? Sumbangan saya? Menulis Blog. Hehe.. 🙂

  Sajer-sajer.. LAlala

  Nilai Blog Saya~


  My blog is worth RM57593.28.

  How much is your blog worth?

  Listed In